Noget om en fødselsdagsgave

Noget om en fødselsdagsgave

For nylig fyldte jeg 40. Jeg blev fejret om morgenen af min lille familie og fik et par store deforme gaver. I dem var nogle mærkelige dimser. Det var foderautomater til høns. Der var også et kort. Gaven var en hønsegård, og børnenes gamle legehus står over for en ombygning til hønsehus.

Jeg synes, at høns er noget af det smarteste: jeg smider mine madrester ud til dem; de lægger æg til mig. Oveni får jeg masser af gødning til køkkenhaven, og jeg har endda læst mig til, at de kan få smag for små slimede dræbersnegle og deres æg. De skal være så velkomne til at tage for sig her i haven.

DSC_0123.JPG

Hønsegården kommer til at ligge i havens nordlige side op mod skellet. Vi har et gammelt legehus, som i de sidste mange år er blevet brugt af fodbolde, hynder og haveredskaber. Det bliver efter en lille ombygning til et hønsehus. Og jeg studerer hønseracer og lærer nye ord som ‘hybridhøns’, ‘redekasser’, ‘fodersilo’, Orpington’ og ‘Faverolles.

Vores flinke nabo vil gerne være med til at hønse, og her i februar skal vi i gang med projektet, og mon ikke jeg kommer tilbage til det. Jeg tror, det bliver ordentligt sjovt!

Leg forklædt som arbejde.

Leg forklædt som arbejde.

Frels mig fra sikker ruin

Frels mig fra sikker ruin