Om

Der her er en haveblog, der hedder Sorte Negle, for det er på dem, du spotter en ægte havetosse. Hele sommeren har vi lidt sorte negle - uanset hvor meget vi skurer og skrubber. 

Foto: Kasper Nybo

Foto: Kasper Nybo

Nogle synes måske, at haver er for gamle damer, men for mig gemmer den på masser af drama og mikroskopiske eventyr. Der er sex, vold og gådefulde mysterier herude - lige for næsen af os. Det er en videnskab med uendelige muligheder for nørderi. Min have er et totalt uøkonomisk eksperiment og en kilde til stor fryd og lige så store ærgrelser. Det er en besættelse snarere end en hobby. Jeg kan altså ikke komme ind til middag - det er et spørgsmål om liv og død herude. Giv mig lige en time … eller to.

Ifølge videnskaben er jordbakterier gode for dit humør. Det er ikke bare mig, de virker sådan på. Forskere har påvist, at jordbakterier fremmer produktionen af serotonin og hjælper på depression, stress og søvnproblemer. Og noget tyder på, at vi, der opholder os meget i haven, lever længere. Jeg siger det bare. 

Så læs med her, hvis du sammen med mig vil glæde dig over de små eventyr derude, og kast dig ud i havelivet og bliv måske lidt klogere, sundere og gladere undervejs. Men jeg advarer dig, hvor lille og sølle din grund eller terrasse end måtte være, når først du har indledt et forhold til grønne spirer, bladmuld og regnorme, så er der ingen vej tilbage.